Aankoop van kunst

Schilderij verkopen

Wij kopen schilderijen, beelden, aquarellen en tekeningen. De focus ligt daarbij op kunstwerken van Nederlandse en Belgische meesters uit de twintigste eeuw. Wij handelen niet in genummerde litho’s, zeefdrukken of etsen.


Kwaliteit en conditie

Ons aankoopbeleid is selectief. Wij kijken kritisch naar de status van de kunstenaar, de kwaliteit van het kunstwerk en de conditie waarin het zich bevindt. Een sterk werk van een vooraanstaand kunstenaar dat ook nog in optimale conditie verkeert is ideaal, maar kleinere meesters kunnen ook uitblinken en een vies of vergeeld werk in een beschadigde lijst, betekent niet bij voorbaat een slechte conditie.

Beoordeling en contact

Als u een kunstwerk wilt verkopen dan ontvangen wij graag goede foto’s van de voor- en achterkant en eventueel de signatuur. U kunt daarvoor e-mail of WhatsApp gebruiken. Bij belangstelling gaan wij met u in gesprek over een bezichtiging en de aankoopprijs. Er zijn situaties denkbaar waarin het beter is om uw kunstwerk in bemiddeling of consignatie te nemen. Dat lichten wij in dergelijke gevallen graag nader toe.

Discreet en betrouwbbaar

Al het contact met Van der Pant Fine Art is discreet en u kunt te allen tijde rekenen op eerlijke taxaties en oprecht advies, ook wanneer uw inbreng voor ons niet interessant blijkt. Wij taxeren overigens alleen met oog op aankoop, niet voor verzekerings- of andere doeleinden.